Vilka Pokémonkort är värdefulla?​

Pokémonkort är högt efterfrågade på andrahandsmarknaden. Istället för att ge bort din samling till en yngre släkting, bör du kanske överväga att behålla dem, eftersom de kan vara mycket värdefulla. Idag är Pokémon en världens snabbast växande mediefranchise. Intresset för gamla kort från 90- och 00-talet ökat avsevärt idag. Det finns många passionerade samlare av Pokémonkort, och enskilda kort eller samlarset kan säljas för tiotusentals eller till och med hundratusentals kronor.

Här är de 5 dyraste Pokémonkorten som någonsin sålts​

Hur vet jag om mina Pokémonkort är värdefulla?

För att avgöra om dina Pokémonkort är värda mycket kan du ta följande steg:

Kolla efter sällsynthet: Vissa Pokémonkort är mer sällsynta än andra och kan vara värda mer pengar. Kolla igenom din samling och leta efter kort som är märkta som ”sällsynta” eller ”holografiska”. Äldre kort och de som har blivit utsedda som ”första utgåvan” är också vanligtvis mer värdefulla.

Använd en värderingsguide: Det finns flera värderingsguider online eller böcker som kan hjälpa dig att identifiera vilka Pokémonkort som är mest värdefulla och hur mycket de kan vara värda. Jämför dina kort med listorna och se om du har några av de mer värdefulla exemplaren.

Konsultera samlarforum och -grupper: Det finns många onlineforum och Facebook-grupper där Pokémonsamlare diskuterar och delar information om värdefulla kort. Fråga om råd och lägg upp bilder på dina kort för att få feedback från andra samlare.

Få en professionell värdering: Om du har särskilt sällsynta eller potentiellt värdefulla kort kan det vara värt att ta dem till en specialiserad samlingsbutik eller en professionell värderare för en mer exakt värdering.

Genom att använda dessa metoder kan du få en bättre uppfattning om värdet på dina Pokémonkort och om de är värda mycket pengar.

Hur bevarar jag mina Pokémonkort?

För att bevara dina Pokémonkorts kvalitet är det avgörande att förvara dem korrekt. Att använda en vanlig pärm med plastfickor kan leda till att korten böjs över tid. Istället bör du använda sleeves, små separata plastfickor som omsluter varje kort. Sedan kan du placera kortet i en toploader, en hårdare genomskinlig plastficka, för att förhindra böjning eller skador på kanterna. På detta sätt säkerställer du att dina Pokémonkort håller sig i bra skick och behåller sitt värde över tid.

Tips för dig som ska sälja Pokémonkort

När du säljer dina Pokémonkort är det viktigt att göra en grundlig undersökning för att säkerställa att du får rätt värde för dem. Använda Ebay och filtrera på ”Tidigare sålda” är ett effektivt sätt att se vad liknande kort har sålts för nyligen.

Kom ihåg att för att matcha de priser du hittar måste du ta hänsyn till följande faktorer: Skicket på kortet, vilket set det tillhör, förekomsten av en First Edition-stämpel och om det är ett Shadowless-kort, som nämndes tidigare i artikeln.

Här är 10 steg för att avgöra om ditt Pokémonkort är fejk

Jämför med äkta kort: Studera och jämför ditt kort med äkta Pokémonkort för att se om det finns några uppenbara skillnader i trycket, färgerna och designen.

Kontrollera kvaliteten på trycket: Äkta Pokémonkort har vanligtvis högkvalitativt tryck med skarpa detaljer och tydlig text. Om trycket på ditt kort är suddigt eller av låg kvalitet kan det vara ett tecken på att det är fejk.

Undersök kortets text: Kontrollera stavning och grammatik på kortet. Felstavningar eller grammatiska fel är vanliga tecken på fejkade kort.

Kontrollera hologrammet: Om kortet har ett hologram, se till att det är av hög kvalitet och har rätt utseende. Fejkade kort kan ha dåligt utförda eller saknade hologram.

Kontrollera kortets kant: Äkta Pokémonkort har vanligtvis jämna kanter och är välskurna. Om kanterna på ditt kort är ojämna eller slarvigt skurna kan det vara en indikation på att det är fejk.

Kontrollera kortets tjocklek: Äkta Pokémonkort är vanligtvis tryckta på tjockt, hållbart papper. Om ditt kort känns tunnare eller mer böjligt än normalt kan det vara en falskning.

Jämför med officiell Pokémonkortguide: Se om ditt kort överensstämmer med kortbeskrivningar och bilder i officiella Pokémonkortguider eller onlinekataloger.

Kontrollera serienumret: Om ditt kort har ett serienummer, kontrollera om det är unikt och matchar den officiella serien för det aktuella setet.

Köp från pålitliga källor: Undvik att köpa Pokémonkort från okända eller misstänkta källor. Försök att köpa från pålitliga återförsäljare eller certifierade samlingsbutiker.

Be om expertgranskning: Om du är osäker på äktheten hos ditt kort, be om en expertgranskning eller jämföring från en auktoriserad samlare eller specialiserad butik. De kan ge dig professionell vägledning och råd om ditt kort är äkta eller fejk.

0
Inga produkter i varukorgen.